Setup Menus in Admin Panel

14th November General Awareness Questions for IBPS PO & Clerk Mains

14th November General Awareness Questions for IBPS PO & Clerk Mains

 

14th November General Awareness Questions for IBPS PO & Clerk Mains with Explanation are available on this page. Individuals who are preparing for the competitive exams like IBPS, RRB SSC and many other Government exams need to know the Daily Current Affairs Updates to get high marks in the competitive exams. Willing individuals can also practice the GK Quiz on the Current Affairs Questions 14 November 2017Go through the following sections and check the Today’s 14 Nov GK Questions and Answers. Candidates who want to achieve more marks in Insurance, Banking, UPSC, CLAT, SSC, Railway they must prepare well. We have prepared current affairs quiz and updated on this post.

 

General Knowledge Current Affairs Questions And Answers, General Knowledge Questions With Answers, General Knowledge Questions And Answers For Competitive Exams, Easy General Knowledge Questions And Answers, General Knowledge Questions And Answers Pdf, Current Affairs Quiz Questions, Gk Current Affairs, Download 14/11/2017 General Knowledge Questions PDF, 14 November GK Quiz Questions – 14 Nov Current Affairs Questions, Nov 14, 2017, Current Affairs Questions and Answers – 14 November GK Quiz Questions, Todays Current Affairs Questions – 14/11/2017 Current Affairs Questions and Answers, Important Current Affairs Questions 14 November 2017, Morning 14 November Current Affairs Questions – Today’s Nov 14 Quiz Questions, 14 November Current Affairs Questions – Quiz Questions on 14th November Current Affairs,Current Affairs Of 2017, GK & Current Affairs Quiz – Questions & Answers, Current Affairs Questions and Answers 2017, 2016 & 2015, Current Affairs Quiz, Questions – IBPS, SBI PO, Bank Exams, Current Affairs Today | Current Affairs Quiz Questions, Daily Current Affairs Quiz 2017 for Competitive Exams, GK Current Affairs Quiz November 14, 2017 for SSC CGL, SBI PO, SBI Clerk, Current Affairs Quiz November 14, 2017, Online General knowledge GK quiz/test, Read 14th November Current Affairs Questions, GK Qns. Check Morning Current Affairs MCQ 14th Nov 2017. 

 

14th November General Awareness Questions for IBPS PO & Clerk Mains

 

1. PM Modi visits rice research institute in which country?
A. Thailand
B. Malaysia
C. Philippines
D. Vietnam

 

2. The Indian government is also setting up a regional centre of International Rice Research Institute in? 
A. Varanasi
B. Bangalore
C. Ramnagar
D. Lucknow

 

3. Which minister contributed to Northeast helicopter-based air dispensary project?
A. Harsh Vardhan
B. Radha Mohan Singh
C. Narendra Singh Tomar
D. Jitendra Singh

 

4. Yogi Adityanath, Akhilesh Yadav, Mayawati to campaign in which state?
A. Bihar
B. Uttar Pradesh
C. Gujarat
D. Assam

 

5. Which minister says there will be a new education policy by December end?
A. Prakash Javadekar
B. Smriti Irani
C. Piyush Goyal
D. Ravi Shankar Prasad

Current Affairs Questions November 14 2017 – Today GK Questions

 

6. National Education Policy is headed by?
A. Vasudha Kamat
B. Krishnaswamy Kasturirangan
C. K.J. Alphonse
D. Manjul Bhargava

 

7. Exhibition of books on PMs opened at which museum in Delhi?
A. Nehru Memorial Museum
B. National Museum, New Delhi
C. Nehru Planetarium
D. Indira Gandhi Memorial Museum

 

We at EXAMIN have gathered the 14th November Current Affairs Questions 2017. Apart from Daily happenings around the world, we are also providing the Frequently asked FAQ General Knowledge questions on this page. So, stay tuned to our Daily current affairs page for more updates.

 

 

8. Who is the first Indian composer to perform classical Western music on Chinese themes?
A. A. R. Rahman
B. Zakir Hussain
C. Vijay Upadhyaya
D. Amit Trivedi

 

9. Juan Carlos Varela is the president of which country?
A. Ecuador
B. Panama
C. Costa Rica
D. Colombia

 

10. Which company scraps $2.5 billion hydropower plant deal with the Chinese company?
A. Russia
B. India
C. Nepal
D. America

 

11. As per foreign brokerage report India to overtake Japan to become third largest economy by?
A. 2024
B. 2028
C. 2030
D. 2027

 

12. Air India gets Rs 1,500 crore loan from?
A. Bank of India
B. Union Bank of India
C. SBI
D. bank of Baroda

 

 

13. Name the Pakistan cricketer who retired from all cricket formats recently?
A. Mohammad Hafeez
B. Umar Gul
C. Misbah-ul-Haq
D. Saeed Ajmal

 

14. Gianluigi Buffon is a goalkeeper for which national team?
A. Italy
B. Germany
C. Spain
D. Brazil

 

15. Which country ends 17-year jinx, beating Belarus 3-2 to clinch Fed Cup Tennis tournament?
A. US
B. Lithuania
C. Poland
D. Lativa

16. Fed Cup is the premier international team competition in women tennis which took launch in?
A. 1971
B. 1975
C. 1963
D. 1995

 

17. Which tennis player withdraws from ATP Finals after the loss to David Goffin?
A. Roger Federer
B. Rafael Nadal
C. Novak Djokovic
D. Juan Martin del Potro

 

18. The United States records their ____ Fed Cup crown?
A. 18
B. 20
C. 14
D. 15

 

19. Italy failed to reach world cup for the first time in ___ years?
A. 32
B. 45
C. 60
D. 50

 

20. Who would become the first man to play in six World Cups if he has not retired from football?
A. Steven Gerrard
B. Gianluigi Buffon
C. Xavi
D. Andrea Pirlo

 

ANSWERS:

1. C 2. A 3. D 4. C 5. A 6. B 7. A 8. C 9. B 10. C
11. B 12. A 13. D 14. A 15. A 16. C 17. B 18. A 19. C 20. B

 

Content Source – recruitment.guru

 

In addition to the 14/11/2017 Current Affairs Updates, we are also providing the November 14, 2017 GK quiz Questions. So, try to read the Daily general awareness question and answers to enhance your knowledge. In the following sections of this article, we have updated the Today’s 14th Nov 2017 Current Affairs – National, International Highlights. 

0 responses on "14th November General Awareness Questions for IBPS PO & Clerk Mains"

Leave a Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Template Design © SiteGalleria. All rights reserved.
Share This